luni, 25 mai 2015

Ce trebuie să știi despre sticla ta din plastic!

Ce trebuie să știi despre sticla ta din plastic!
Ce stii despre regulile procurării unei sticle din platic? Pun pariu ca nu verifici sticla cînd o cumperi copilului tău! Următorul articol o să te învețe să alegi sticla din plastic pentru a te proteja de substanțele toxice și a păstra sănătatea.
Sticlele din plastic au mereu un marcaj care ne arată din ce tip de plastic sunt făcute. Vreau să analizăm toate marcajele posibile pentru a ne proteja, deoarece fiecare sticlă elimină în conținutul său diverse substanțe toxice. Găsiți pe sticla voastră unul din următoarele marcaje:





1. PET sau PETE

Sunt PET-uri - sticlele de unică folosință. Ele pot elimina substanțe toxice și  metale grele care ne afectează fonul hormonal. PET este cel mai utilizat tip de masă plastică din lume. Este foarte important să realizăm că acest tip de masă plastică este destinat pentru unică folosință! Dacă turnați în sticla apă din filtru sau robinet fiți gata că în ea se pot elimina substanțe toxice și alcaline.

 

 





 2. HDP sau HDPE


Este o masă plastică de calitate superioară care nu elimină nici un fel de substanțe toxice. Specialiștii recomandă să procurați apă din așa fel de sticle. Majoritatea plasticului de acest tip se reciclează. Din el sunt făcute jucării, sticle pentru soluții de spălat vesela, sticlele pentru lapte și altele.

 

 

 






  

3. PVC sau V

Toate lucrurile confecționate din PVC elimină cel puțin două substanțe toxice. Ambele ne afectează fonul hormonal. Este un tip de platic  moale și flexibil care se folosește pentru confecționarea sticlelor pentru ulei sau cutiilor pentru păstrarea jucăriilor. Din el sunt făcute și cutiile celea de blister care împachetează mîncarea ”de-a gata” în supermarketuri. Din el se confecționează țevele din plastic și diverse piese pentru baie. PVC-ul este rezistent la temperaturi și umezeală, de aceea din el se confecșioneză rame pentru geamuri. Specialiștii recomandă evitarea utilizării PVC dacă există o alternativă.

 

 


4. LDPE

Plasticul LDPE se utilizează pentru confecționarea pachetelor. El nu elimină substanțe toxice în apă, dar pachetele din supermarketuri ar fi bine să nu contacteze cu mîncarea. Substanțele eliminate dăuzează sistemului cardiovascular.

 

 









5. PP

Este plastic de culoare albă sau semitransparent. Se folosește la confecționarea paharelor pentru iaurt și a tăcîmurilor de unică folosință. Este rezistent la încălzire și este relativ sigur.








 






6. PS
Deseori  se utilizează  pentru confecționarea paharelor pentru cafea și ambalajelor pentru mîncarea fast food. La încălzire elimină substanțe toxice. Este un tip de masă plastică ieftin, ușor și rezistent, care nu se utilizează pentru produsele fierbinți.

 

 

 

 

 






7. PC sau masa plastică fără marcaje

Este plasticul cel mai periculos. Se folosește pentru confecșionarea sticlelor de apă minerală și cutiilor pentru mîncare. Se interzice categoric păstrarea apei și a alimentelor în ambalaj din policarbonat! El elimină substanța Bisfenol A -substanță ce distruge sistemul endocrin. Sub acțiunea acestei substanșe încetinește sintetizarea hormonului estrogen.

Aveți grijă ce fel de apă beți, si din ce sticluțe din plastic bea suc copilul vostru. Sănătate!