Buna! Despre arderea grasimilor. Tot ce iti doreai sa stii!
DIETELE SI DOGMELE.
Dietele au împînzit spațiul informațional aproximativ în a 2 jum a secolului XX împreuna cu dezvoltarea metodelor industriale de prelucrare a prosuselor și sistemelor de fast food. Produsele care au trecut orice fel de prelucrare pierd din substanțe nutritive. Totodata, pentru a obține cît mai mare profit, produsele nesănătoase sunt promovate la televizor, au un preț mai mic ca prosusele ecologice, sunt tratate chimic pentru a avea un gust mai placut impunînd astfel să procurăm la magazin ceea ce "trebuie vîndut"
Lumea dietelor și fitnesului este impinzită de dogme care sunt ridicate la absolut. Să analizam cîteva din ele:
1. Unicul lucru important este numarul de calorii.
Este oare destul sa manînci mai puțin decît cheltui prin efort fizic ca să slăbești? Evident, o bucata de tortă de 150 calorii și un morcov de 150 de calorii nu este una si aceeași! De calitatea caloriilor depnde direct rezultatul luptei voastre cu kg în plus.
2. Alege produsele cu indice glicemic jos ca să slăbești
Poți mînca doar verdeață, dar atunci este riscul de a porni sistemul de avariere în organismul tau, care va aduna grăsimi și va arde țesutul muscular. Vrei sau nu, pe lîngă verdeață va trebui să mămînci si carne, și glucide ar căror indice glicemic este destul de inalt. Să te vînture de la o limită la alta este extrem de nesănătos!
3.Modul sănătos de viață - calea spre o siluetă de invidiat
Sănătatea, fără doar și poate, este un element extrem de important în procesul de ardere a grăsimilor, dar nu și sinonim pentru "slab". Dacă o să mîncam muuulte calorii sănătoase ne vom îngrășa, cu toate ca vom fi sănătoși. Cunosc persoane care au 10-15 kg de grăsime în plus, dar cu toate acestea sunt perfect sănătoși.
4. Mănîncă mai puțin și mișca-te mai mult!
Corect dar..nicăieri nu scrie cît concret să mincăm si căt concret să ne mișcăm. Deseori asta înseamna stop cardiac pe banda de alergare și control total asupra alimentației...cam 2 zile) Mai mult și mai puțin sunt niște noțiuni abstracte, care nu ne aduc la nici un rezultat
5. Sportul - cheia spre a slăbi.
Ce fel de sport? Sumoisii tot sunt sportivi, și se antrenează nu mai puțin ca oricare alti sportivi ) Sportul și exercițiile fizice sunt 2 lucruri un pic diferite. Oricum nu ar fi, fără o alimentatie rațională și alte instrumente, sportul nu este leacul vostru..
6. Nu mînca dupa orele 18.00
Evident nu are sens să mămînci înainte de somn, dar nu este totul atît de simplu. Dacă în timpul zilei ai consumat multe calorii, oare mai are importanță dacă vei mînca după șase? Daca te antrenezi în orele de seara (19-20), lipsa cinei chiar poate dauna organismului tău! Partea cea mai amuzantă că dacă la 17.50 înfuleci ultima plăcintă sau prăjitura. tot eforul de a nu mînca după 6 pierde orice sens.
7. Exclude glucidele și poți mînca cît vrei. Dieta Atkins.
Nu există mănincă cît vrei. Legile fizicii funcționează și în prezent, dacă vei mînca mai mult decît vei arde nu are nici o împortanță ce fel de dietă ții.
Cam acestea sunt ideile de bază..numai ce nu inventeaza lumea pentru a slăbi: diete după grupa sangvină, după zodie, pastile de slăbit, dietă de hrișcă..o adresare la lenosul "eu" care nu vede (sau nu vrea să vadă) instrumentele într-adevăr efective, pe care fiecare din noi le are gratis și la orice oră.
Ce este metabolismul omului? O sobă formată din mușchi și alte organe cu ajutorul căreia tu arzi calorii.
Ce este grăsimea? Caloriile depozitate sub formă de țesut. Energia.
Antrenamentele, dietele ș.a - lemnele! Sunt instrumentele care vor ține focul fierbine în soba ta!