luni, 25 mai 2015

Ce trebuie să știi despre sticla ta din plastic!

Ce trebuie să știi despre sticla ta din plastic!
Ce stii despre regulile procurării unei sticle din platic? Pun pariu ca nu verifici sticla cînd o cumperi copilului tău! Următorul articol o să te învețe să alegi sticla din plastic pentru a te proteja de substanțele toxice și a păstra sănătatea.
Sticlele din plastic au mereu un marcaj care ne arată din ce tip de plastic sunt făcute. Vreau să analizăm toate marcajele posibile pentru a ne proteja, deoarece fiecare sticlă elimină în conținutul său diverse substanțe toxice. Găsiți pe sticla voastră unul din următoarele marcaje:

miercuri, 13 mai 2015

Tipurile de cardio. Care îl alegem?



Pentru arderea grăsimilor noi avem nevoie de 4 componente:
1. Scop
2. Alimentație
3. Antrenamente cardio
4. Antrenamente sală de forță

Antrenamentele cardio clasice se împart în 4 tipuri:
a) Antrenamentul cardio dimineața pe stomacul gol
b) Antrenament cardio după micul dejun
c) Antrenamentul cardio de seară individual
d) Antrenamentul cardio de seară după antrenament la sală de forță.

sâmbătă, 9 mai 2015

Totul despre cardio! Cum calculăm pulsul?

Totul despre cardio! Cum calculăm pulsul necesar pentru arderea grăsimilor?




 Antrenamentele cardio sunt esențiale pentru cei care doresc să slăbească. Unii spun că ar fi bine să ne antrenam dimineața, alții seara, ba se vorbește despre antrenament de 20 minute, ba de 2 ore. Am auzit păreri că antrenamentele cardio ard țesutul muscular, aducînd ca exemplu sportivii de atletică ușoară. Unde este adevărul? Cum trebuie construit un antrenament pentru a crește eficacitatea lui la maxim?
 Azi vorbim despre cardio, ce este cardio și tipurile lor. 

sâmbătă, 2 mai 2015

Privește cum arată 200 calorii!

 200 calorii. Vezi cum arată și ai grijă CE și CÎT mănînci!

 Ardei dulce 740 grame = 200 calorii

luni, 27 aprilie 2015

25 cele mai bune combinații ale produselor alimentare: Să manînci sănătos și gustos e posibil!!

25 cele mai bune combinații ale produselor alimentare: Să manînci sănătos și gustos e posibil!!



1. Sparanghel copt cu cașcaval parmezan ros
Sparanghelul este o sursă excelentă de inulină - fibre alimentare responsabile pentru echilibrul nivelului bacteriilor benefice în procesul digestiv. Parmezan, după cum știți -  tip de brânză bogata în calciu, benefic pentru oasele tale.  Inulină din sparanghel îmbunătățește absorbția de calciu. Aceste două sunt o combinație bună, deoarece împreună păzesc sănătatea stomacului și întăresc oasele.






duminică, 26 aprilie 2015

De cîte antrenamente avem nevoie?

De cîte antrenamente avem nevoie?


Orice cantitate de antrenamente este mai buna decît absența lor :)
Nu cred că veți auzi vreodată de la un specialist de rang înalt în domeniul fitnessului :” pentru a obține mai mult antrenează-te mai puțin”. Este destul de greu să găsești acea semință de adevăr în momentul în care ești urmărit de articole de genul:
”Doar 10 minute dimineața”
”Exerciții pentru cei ocupați - cîteva minute pe zi”
”Revoluție în arderea grăsimilor -slăbește cu doar 5 minute pe zi!”
” Cum obții forme de invidiat în 30 minute pe săptămînă”...cred că cunoașteți despre ce vorbesc.
Aceste sloganuri și pseudo antrenamente apelează la lenea voastră. Apelează la speranța voastră de a găsi acea pastilă magică care vă va permite să stați tolăniți pe pat și să slăbiți. Capacitatea organismului uman de a se adapta își reflectă efectele asupra exteriorului fiecărui din noi. Pentru ce ție un corp puternic, dacă nu te folosești de el? Pentru a ajunge de la frigider la pat îți este destul cel, pe care il ai acum :)

joi, 23 aprilie 2015

Dieta cu procent jos de glucide. Stăm pe proteine. Kremleovskaya, Atkins. Funcționează?

Dieta cu procent jos de glucide. Stăm pe proteine. Kremleovskaya, Atkins. Funcționează?
Orice nu s-ar vorbi, glucidele nu îngrașă. Colecționarea țesutului adipos se datorează consumului extra de calorii. Despre aceasta am discutat în articolele anterioare. Limitarea în glucide poate fi o metodă de luptă cu kg în plus, dar nu din  punctul de vedere că glucidele sunt ”rele”, ci limitîndu-ne în glucide aportăm organismului mai puține calorii. Presoanele care adoptă un astfel de regim alimentar recunosc că este greu sa mănînci mult cînd ”stai pe proteine”. Privește singur, dacă ți se spune ”mănîncă ce vrei”, dar numai carne și verdeață - mult ai să mănînci? Problema este că e foarte greu să te limitezi o perioadă îndelungată. Mai devreme sau mai tîrziu ai să te năpustești asupra glucidelor pentru că organismul tinde la acel mijloc de aur despre care am vorbit în ”balanța caloriilor”. Nu sunt categoric contra unui regim cu procent scăzut e carbohidrați, dar vreau să vă expun toate plusurile și minusurile unui astfel de regim.

marți, 21 aprilie 2015

Dieta cu puține calorii nu te face slabă! De ce?

Dieta cu puține calorii nu te face slabă!  De ce?
 A venit timpul să discutăm despre ce este o dietă cu puține calorii, regimul de avariere și regimul de foame în organism. Cred că nu odată v-ați pus întrebarea de ce nu slăbiți cu toate că vă limitați în toate. Sau de ce unele persoane consumînd cîte 3000 calorii zilnic pe parcurs la mulți ani nu adaugă cîte 10 kg lunar ci din contra, unii din ei reușesc să slăbească.  Evident, procesul de slăbire nu depinde doar de calorii, ci și de capacitatea organismului de a transforma aceste calorii în energie. Vreau să vă povestesc ce se întîmplă în organismul vostru atunci cînd alegeți o dietă joasă în calorii pentru a da cît mai multe kg în timp record.
- dietele cu puține calorii nu funcționează în perspectivă îndelungată
- dieta cu puține calorii te va face și mai gras în viitor
Pentru a arde mai multă grăsime trebuie să mîncîm mai mult! 

duminică, 19 aprilie 2015

Mîncăm de 5 ori pe zi ca să slăbim?

Mîncăm de 5 ori pe zi ca să slăbim?
Un regim alimentar sănătos reprezintă consumul de alimente la fiecare 3 ore. Nu este regulă strict obligatorie, dar pauza între mese nu trebuie să fie mai mare de 4.5 - 5 ore. Desigur că ne putem alimenta și de 3 ori pe zi, dar așa tip de alimentație nu permite metabolismului nostru să lucreze la maxim. După cum am discutat anterior, alimentele posedă acel efect termic - pentru digerarea hranei organismul uman consumă energie. Și dacă nu mîncăm nimic? Organismul va fi nevoit să ”ardă” grăsime și mușchi. În timpul foametei organismul cu mare plăcere se desparte de mușchi, și cu mare dragoste păstrează toate grăsimile. Cea mai bună metodă de a adăuga ceva kg este de a sta pe dietă caloric joasă, cu insuficiență de glucide, sau de a flămînzi.

sâmbătă, 18 aprilie 2015

Balanța caloriilor.


Balanța caloriilor
Care este raportul corect de glucide-lipide-proteine? Vorbim astăzi. Există un oarecare ideal:
 50-30-20
50% glucide
30% proteine
20% lipide (grăsimi)

vineri, 17 aprilie 2015

Glucide

Partea 3
Glucide (carbohidrați)
După ce frica de grăsimi s-a mai ameliorat, ”la schimb” au venit dietele cu conținut scăzut de glucide. Atkins, kremlevskaia, dietă ”pe proteină” , chineză..toate ne vorbesc că vinovate în kg noastre în plus sunt glucidele, și pentru a slăbi trebuie să renunțăm la ele. Hai să discutăm. Glucidele au o clasificare destul de complicată, dar de cunoștința tipului de glucide în mare parte depind rezultatele noastre. Nu toate glucidele sunt sănătoase și nu toate dăunează sănătății și siluetei noastre.

marți, 14 aprilie 2015

Lipide, glucide, proteine. Apa

Lipide, glucide, proteine. Apa

Lipidele
Frica de grăsime s-a strecurat întîi în SUA, Europa, iar acum și în toată lumea. Au intrat în modă produsele degresate: dulciuri degresate, lapre degreasat, brînză degresată..priviți în jur: multă lume ce consumă aceste produse are silueta pe care o doriți? Grăsimile, comparativ cu glucidele și proteinele, ne aportă în organism 9 calorii pe gram. O mișcare neatentă poate face din salata de 150 de calorii, una de 500. Aveți grijă și folosiți lingura cînd turnați uleiul pe tigaie! Oare ar trebui să avem frică de grăsimi? Vorbim mai jos.

sâmbătă, 11 aprilie 2015

Calorii: indice glicemic. Efect termic al alimentelor. Calcularea metabolismului bazal

Calorii: indice glicemic. Efect termic al alimentelor. Calcularea metabolismului bazal

După ce am stabilit un scop și l-am fixat în subconștiință, a venit timpul să trecem la teoria legată nemijlocit de arderea grăsimilor. Voi începe cu caloriile și balanța energetică.
Caloria este cantitatea de energie necesară pentru încălzirea 1 ml de apă pe 1 grad celsius.
De facto, caloria este unitatea pentru determinarea valorii energetice a produselor. Și mai simplu - cîtă energie conține produsul. Unele produse conțin mai multe calorii, altele mai puține. Nu depinde doar de tipul produsului, ci și de starea lui. De exemplu caisul lipsit de apă, are mai multe calorii decît cel proaspăt, prunele la fel.Orezul gata fiert, în schimb, are mai puține calorii ca cel crud. Este foarte important să luăm aceste momente în considerație atunci cînd numărăm caloriile (din tabelul de calorii de ex.) O lingură de ulei are tot atîtea calorii cît un măr, iar 3 linguri de ulei pot face din salata ta ușoară una deloc dietică. Din acest motiv nu recomand adăugarea de ulei "la ochi". Aveți grijă la cantitatea de calorii consumată. O regulă de aur: Dacă consumi mai multe calorii decît arzi - te îngrași. Și invers, dacă consumi mai puține calorii decît arzi - slăbești. 

joi, 9 aprilie 2015

Motivarea. Formularea scopului


 Motivarea. Formularea scopului
Cel mai rău caz nu este eșecul în calea atingerii unui scop mare, ci reușita în atingerea unui mic...

După părerea mea, motivarea este o temă foarte importantă în oricare din începuturile fiecăruia. Este o temă simpla, dar trebuie analizată îninte ca voi să începeți efectuarea exercițiilor la covoraș, chiar înaintea pășirii pragului sălii de sport...

Unii din voi au o imagine abstractă despre rezultatul dorit, dar puțini din voi își analizează  scopurile în scris. Ba mai mult, unii oameni petrec mai mult timp pentru a planifica ziua sa de naștere decît iși planifică propria viață. Doar 3 % din persoane încearcă sa-și aranjeze cumva viața pe hîrtie. Dacă scopurile sunt bine puse la punct și fixate în subconștiință, ele continuă să lucreze oricînd. Scopurile sunt cele care vă ridică dimineața din pat la o alergare..ca benzina în motorul unei mașini ele va mișcă înainte. 
Anume subconștiința controlează mișcările voastre. Dacă voi știți ce aveți de făcut, dar nu va imaginați făcînd asta, cel mai probabil subconștiința voatra primește semnale negative. Comportamentul urmat în subconștiință ne este cunoscut ca viciu. Subconștiința poate fi reprogramată. Mai departe vorbim cum.

miercuri, 8 aprilie 2015

Buna! Despre arderea grasimilor. Tot ce iti doreai sa stii!

DIETELE SI DOGMELE.
Dietele au împînzit spațiul informațional aproximativ în a 2 jum a secolului XX împreuna cu dezvoltarea metodelor industriale de prelucrare a prosuselor și sistemelor de fast food. Produsele care au trecut orice fel de prelucrare  pierd din substanțe nutritive. Totodata, pentru a obține cît mai mare profit, produsele nesănătoase sunt promovate la televizor, au un preț mai mic ca prosusele ecologice, sunt tratate chimic pentru a avea un gust mai placut impunînd astfel să procurăm la magazin ceea ce "trebuie vîndut"
Lumea dietelor și fitnesului este impinzită de dogme care sunt ridicate la absolut. Să analizam cîteva din ele: